ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το αθλητικό σωματείο «Αναγέννηση Πεύκης Γυμναστικός Σύλλογος» ιδρύθηκε το 2016.

Μια πολύ μεγάλη ομάδα γονέων λοιπόν, την άνοιξη του 2016, πήρε απόφαση να προσφέρει κάτι διαφορετικό στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας των αθλητικών σωματείων και να προσδώσει μια νέα και σύγχρονη αντίληψη στις σχέσεις μεταξύ σωματείου/προπονητή και παιδιού/οικογένειας.

Σκοπός λοιπόν του νέου σωματείου δεν είναι μόνο να καλλιεργεί στους νέους της περιοχής την άμιλλα και το «ευ αγωνίζεσθαι», αλλά και να διαμορφώσει καθοριστικά την ομαλή ψυχοσωματική μετάβαση των μικρών παιδιών από την νηπιακή ηλικία μέχρι πέρα και από την ενηλικίωση. Ταυτόχρονα προσφέρει λύσεις προπόνησης επιπέδου πρωταθλητισμού σε όσα παιδιά της ευρύτερης περιοχής έχουν δυνατότητες και διάθεση να γευτούν τον πρωταθλητισμό και τις αγωνιστικές διακρίσεις μέσα από την ποικιλία των αγωνισμάτων του κλασικού αθλητισμού.

Τα παραπάνω επιτυγχάνονται με καταρτισμένους προπονητές που εφαρμόζουν την καταλληλότερη παιδαγωγική διαδικασία αλλά γνωρίζουν και άριστα τα μυστικά του στίβου.

Ακόμα, η «Αναγέννηση Πεύκης» – της οποίας η εκλεγείσα διοίκηση αποτελείται μόνο από γονείς αθλητών – στοχεύει μέσω τακτικών αγωνιστικών εκδηλώσεων αλλά και συχνών πολιτιστικών δράσεων να ενισχύσει τον ρόλο του σωματείου ως καταλύτη στην ενδυνάμωση των σχέσεων όλης της οικογένειας του συλλόγου (αθλητές, οικογένειες αθλητών, προπονητές, διοίκηση), αλλά και να αποδείξει την τεράστια δυναμική που κρύβει ο αθλητισμός, και δη ο στίβος, σε μια τοπική κοινωνία.